Subscribe
Meciuri live                       Livescore

Chiar daca v-ati hotarat sa tineti o dieta sau pur si simplu sa urmati un regim sanatos de hrana, sunt unele alimente care nu ar trebui sa existe in regimul (dieta) voastra decat foarte rar. Este evident ca lista unor astfel de alimente ar fi destul de lunga, insa am adunat mai jos 10 dintre cele mai consumate alimente.

1. Pizza
Stiu, este extrem de delicioasa, mai ales cand torni pe ea un sos si-i simti mirosul adorabil. Este tentanta cand te aflii la serviciu, la domicilui si mai ales cand iesi in oras. Insa... cascavalul, blatul, mezelurile pe care le contine sunt pline de calorii. Daca totusi pofta este chiar asa de puternica, incercati atunci o pizza vegetariana.
2. Cartofii prajiti
Sunt poate cea mai dorita garnitura la o friptura. Insa exact in aceasta combinatie, cu carnea, sunt un mare pericol pentru silueta. Cartofii sunt foarte boati in amidon, substanta formata din foarte multe molecule de glucoza. Practic, cartoful este o sursa veritabila de zahar, iar daca este asociat cu proteine (carne, oua) sau fainoase ori grasimi, depozitele adipoase ale dumneavoastra vor fi tare “incantate”.

3. Pateurile
Foietajul (fainoase si margarina) cu umplutura de carne (proteine) sau ciocolata, branza, reprezinta o combinatie periculoasa de nutrienti, acumuland un numar mare de calorii.
4. Hamburgerii
Multe persoane isi potolesc foamea cu unul sau mai multi hamburgeri. Acestia nu neaparat contin alimente nocive, insa asocierea lor este... devastatoare. Disocierea alimentelor este foarte importanta. Un hamburger are toate categoriile la un loc: glucide din paine, grasimi din carne, cascaval, seminte, proteine din carne si fibre din vegetale.
5. Shaorma
Acesta reprezinta de asemenea o combinatie foarte nociva de alimente: fainoase, glucide, grasimi din sosuri, condimente, cartofi prajiti, carne si vegetale.
6. Carnea de porc
Aceasta contine multe grasimi si toxine. Chiar daca mancati muschi, acesta contine printre fibrele musculare, chiar daca nu se observa cu ochiul liber, multe celule adipoase. Asadar, practic orice ati consuma de porc contine grasimi si toxine.
7. Prajiturile si frisca
Delicioase, aceste alimente rprezinta o placere pentru orice om. Insa aceasta placere nu trebuie sa fie foarte frecventa. Cremele si blatul, la fel si frisca, sunt foarte bogate in calorii.
8. Orezul
Aceasta este un fel de cartof din punct de vedere al caloriilor pe care le contine, fiind si el deosebit de bogat in calorii. Orezul este unul din alimentele care contin cel mai mult amidon, substanta formata din zeci de molecule de glucoza (practic este un veritabil zahar). Consumul acestuia trebuie sa fie rar si atentie la salatele pe care le consumati, sa nu contina orez, alune (o aluna are atatea calorii cat un camion de castraveti).
9. Carnatii si mezelurile
Sandwich-urile de dimineata contin mezeluri. Consumul acestora si al carnatilor reprezinta un pericol pentru silueta.
10. Fainoasele, pastele
Se stie deja ca acestea au un continut bogat in glucide si contin un numar mare de calorii. De aceea este indicat, spre exemplu, sa mancati paine doar dimineata sau foarte putin la masa.
Sursa: Healthy.ro