Subscribe
Meciuri live                       Livescore

Clasificare si elemente generale:
Tipul somatic este un criteriu in clasificarea corpurilor omenesti, in acest caz in functie de cateva caracteristici evidente: grosimea oaselor, masa musculara, strat adipos. Clasificarea dupa tipul somatic nu este singura si nici nu poate incadra perfect pe oricine, de aceea, ea trebuie folosita mai mult orientativ, prin evitarea incercarii de a incadra pe cineva fortat intr-un anumit tip somatic(majoritatea suntem o combinatie a celor 3 tipuri.).
 Totodata, tipul somatic trebuie sa reflecte anumite caracteristici constante si evidente.
 Ectomorful: oase subtiri, de obicei inalt, talie si umeri inguste, masa musculara si grasime putina. Creste greu in masa musculara si forta. Pierde rapid in greutate, in general din masa musculara. 
 Mezomorful: oase relativ groase, talie ingusta, umeri lati, inaltime medie, masa musculara mare, grasime putina. Creste rapid in masa musculara si forta. Arde usor grasimea, mentinand un strat redus chiar daca alimentatia nu este ideala.
 Endomorful: oase foarte groase, in special in partea de jos a corpului, talie lata, masa musculara mare, grasime multa. Creste rapid in greutate, in special prin acumulare de grasime. ...continuati citirea...
Tipul somatic ectomorf: exercitii si dieta

Tipul somatic endomorf: exercitii si dieta