Subscribe
Meciuri live                       Livescore

Despre steroizi - Roxana Amancei

 Sunt sigur ca ai auzit despre steroizi si despre efectele lor, pozitive sau negative. Insa vreau sa stii si alte lucruri despre ei, pe care le gasesti mai jos. Steorizii sunt de doua feluri :
  1. steroizi orali, ca anadrol, oxandrin, dianabol si winstrol.
  2. steroizi injectabili, ca deca-durabolin, durabolin, depo-testosteron si equipoise.
 Multe persoane incep sa consume steroizi pentru a ajunge in varful performantei, lucru valabil pentru atleti, sau pentru a avea masa musculara. Steroizii iti dau un avantaj, pentru ca te ajuta sa te antrenezi la intensitate mai mare, pentru perioade mai mari de timp. De asemenea, reduc timpul necesar recuperarii.
     Steroizi pot fi luati prin injectare, pe cale orala, sau sub forma de geluri si spraiuri nazale. Steroizii orali au mai multe efecte negative decat cei injectabili. Acest lucru se intampla din cauza ca ei produc anormalitati ale ficatului si tumori.

     Steroizii anabolici
     Iata care sunt efectele negative ale acestui tip de steroizi.
     Sistemul hormonal poate fi afectat. Barbatii pot deveni infertili, sa le creasca sanii si sa li se micsoreze testiculele. La femei se poate largi clitorisul si sa le creasca mari cantitati de par. La ambele sexe poate aparea ingrosarea vocii.Si sistemul musculoscheletal poate fi afectat, prin oprirea cresterii lui. Acest efect apare datorita nivelurilor mari de testosteron si alti hormoni de crestere. Cand hormonii ajung la un anumit nivel, oasele nu mai cresc. Steroizii anabolici cauzeaza niveluri mari de hormon de sex, care impiedica cresterea oaselor, mai devreme decat este normal. Deci, daca vrei sa iei steroizi, verifica intai daca s-a terminat perioada de crestere.     Cele mai rele efecte negative ale steroizilor se vad asupra sistemului cardiovascular. Acestea pot fi: atacuri de inima, largirea ventriculului stang si, la persoanele sub 30 de ani, pot aparea bolile cardiovasculare. Acestea au ca si cauza cresterea nivelului de colesterol. In timp, colesterolul se depune si blocheaza arterele.      Si ficatul este afectat de steroizi, aparand tumorile. Acestea pot provoca sangerari interne. Poate aparea si icterul care are simptome asemanatoare cu cele ale racelii. Aceste simptome vor aparea doar daca faci abuz de steoizi. Steroizii pot cauza si cancer.
     Efectele steroizilor asupra pieli includ acneea, chisturi, ingrasarea parului si pielii.
     Daca folosesti ace, steroizii pot cauza si infectii. Impartind acele cu alte persoane, poti lua HIV.
     Abuzul de steroizi anabolici poate cauza iribilitate si agresivitate marita. Acestea au determinat multe persoane sa comita jafuri armate si sa foloseasca forta pentru a obtine ceea ce vroiau. Aceste lucruri nu s-ar intampla la o persoana calma din fire, dar cineva care este agresiv de obicei, acum va deveni si mai agresiv. Mai apar si efecte ca euforie, energie marita, neplaceri sexuale, lipsa atentiei, tulburari de memorie si confuzie.
     Poti sa si amesteci steroizii. Asta inseamna sa amesteci steroizii orali cu cei injectabili. Aceste fapt creste posibilitatea aparitiei efectelor negative, dar iti imbuntatateste la maxim performantele.
     Modul cel mai uzitat de consum a steroizilor este in cicluri. Asta inseamna ca incepi consumul cu o doza foarte mica, care creste treptat si apoi scade din nou, intr-o perioada de 6-12 saptamani. Apoi se ia o pauza de 4 saptamani, urmand ca apoi sa se reia ciclul. Aceasta metoda este considerata a fi cea mai sigura. Din cate iti poti da seama din acest articol, sunt 100% impotriva steroizilor, dar m-am gandit sa scriu despre acest subiect ca sa vezi si tu ce poti pati daca consumi steroizi.
sursa:eurofitness.ro