Subscribe
Meciuri live                       Livescore

5 pasi pentru arderea grasimilor

1. Consumati tipul corect de hidrati de carbon necesar pentru a mentine in echilibru glicemia. Aceasta inseamna alegerea alimentelor care nu determina cresterea glicemiei, cum sunt legumele proaspete, fasolea, lintea, cereale integrale si peste. Daca urmati dieta de ardere a grasimilor ar trebui sa evitati alimentele rafinate, sucurile de fructe si alte zaharoase, alimentele dulci. Singura si cea mai exacta cale de a masura efectul mancarii asupra glicemiei si, deci, greutatii este masurarea indicelui glicemic pentru fiecare aliment.
2. Arderea grasimilor se realizeaza si daca alegeti sa consumati numai carbohidrati cu indice glicemic scazut si numai impreuna cu alimente bogate in proteine. In felul acesta, scade atat senzatia de foame, cat si tendinta de a acumula grasime. Acest lucru se realizeaza prin consumul de peste cu orez, tofu cu legume sau leguminoase cu paste.

3. Cresteti aportul de acizi grasi esentiali si evitati grasimile saturate atunci cand aveti in plan arderea grasimilor. Da, este adevarat, anumite grasimi ajuta la arderea altor grasimi. Una dintre cele mai bine inradacinate idei asupra controlului greutatii este ca o “calorie valoreaza cat o calorie”. Nu este adevarat. O calorie de grasime saturate are alt rezultat comparative cu o calorie dintr-o grasime esentiala care este folosita de creier, sistemul imunitar, piele, sistemul hormonal si cardio-vascular. Mai mult decat atat, acizii grasi esentiali Omega-3, care se gasesc in peste si semintele de in, de fapt contracareaza unele dintre efectele negative ale rezistentei la insulina. De aceea, dietele care cuprind cantitati semnificative de acizi grasi esentiali Omega-3 contribuie la scaderea in greutate. In mod practic, aceasta inseamna consumul a 200 g de peste de trei ori pe saptamana, precum si o lingurita de seminte de in zilnic sau suplimente alimentare de acizi grasi Omega-3 zilnic. Pentru arderea grasimilor ar trebui, de asemenea, sa reduceti consumul de smantana, branza grasa si carne rosie.
4. Renuntati la stimulente cum sunt cafeaua, ceaiul, ciocolata, tigarile si alcoolul daca doriti sa urmati o dieta de ardere a grasimilor. Zaharul si carbohidratii rafinati nu sunt singurele substante care perturba echilibrul zaharului din sange. In felul acesta actioneaza si stimulentele care inluenteaza atat nivelul de energie, cat si controlul greutatii. Aceasta inseamna reducerea la minim a consumului de alcool si cofeina.
5. Mancati trei mese pe zi, in special micul dejun – si luati gustari sub forma de fructe. Gustarile sunt interzise in multe tipuri de diete care incearca sa stavileasca obiceiurile alimentare ale persoanelor respective prin concentrarea pe consumul de calorii putine. Totusi, unul dintre cele mai eficiente moduri de a pastra constant nivelul zaharului din sange si de a control greutatea corporala si pofta de mancare este de a consuma cate putin din alimentele indicate si cat de des posibil. Modul cel mai usor pentru a mentine glicemia constanta este de a consuma trei mese pe zi, niciodata omitand micul dejun si de a servi gustari sub forma de fructe si cateva migdale la mijlocul zilei si dupa-amiaza.
Nu orice fruct este indicat in dieta de ardere a grasimilor. Va recomandam merele, perele si fructele de padure. Acestea au indicele glicemic cel mai scazut dintre toate fructele, iar daca le consumati impreuna cu 12 migdale, nivelul zaharului din sangele dvs. nu va creste.

Cea mai rapida dieta pentru slabit